Kosten aankoopmakelaar vaak snel terugverdiend

Kijken, bieden, kopen van een woning, het gebeurt dagelijks in de huidige marktsituatie. Meestal nog wel verantwoord, maar soms gaan kopers in hun emotionele bui net wat te ver en wordt de grens van een verstandige beslissing overschreden. Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan zo’n beslissing voorkomen. Dit brengt op het eerste gezicht extra kosten met zich mee, maar die kunnen ook worden terugverdiend. Je kunt het zien als kosten, maar ook als een investering in goede adviezen en verstandig besluiten.

Soms beschikt een aankoopmakelaar net wat eerder over informatie van een nieuw pand dat in verkoop komt. In alle gevallen zal een aankoopmakelaar wel sneller kunnen schakelen dan de gemiddelde particuliere huizenkoper. Gewoon omdat het zijn vak is, er dagelijks mee bezig is.Voorafgaand aan en tijdens de bezichtiging van de woning, weet een aankoopmakelaar namelijk alle relevante informatie boven tafel te krijgen. Je kunt hierdoor sneller de juiste keuze maken.

Ook als een makelaar je afraadt om met een bepaalde woning verder ge gaan, bijvoorbeeld vanwege een te hoge prijs, of bouwtechnische gebreken, is dit een waardevol advies. Je hebt dan nog geen woning, maar bent wel behoed voor een miskoop en/of een onverstandige keuze. In de huidige marktsituatie is het zeker geen standaard dat een aankoopmakelaar de prijs flink naar beneden weet te krijgen, maar soms lukt dat toch wel omdat de vraagprijs echt te hoog gegrepen is. Voor jou als leek is dat moeilijk vast te stellen. En als er wel overboden kan worden, zal de aankoopmakelaar duidelijke grenzen aangeven zodat jij in je emotie niet onverantwoord hoog gaat bieden. Weet dat er zich altijd nieuwe kansen zullen voordoen.

Ben jij van plan binnenkort een huis te kopen, neem dan contact op met aankoopmakelaar van de Pas voor een vrijblijvend informatie/adviesgesprek.